Duurzaam co-design

Hoe stimuleer je de intrinsieke motivatie van 5 chefs uit 5 culturen zodat ze duurzamer gaan handelen in de keuken? We onderzochten door middel van design thinking, co-design en situated design methoden hoe we deze 5 chefs intrinsiek konden motiveren zodat ze duurzamer gingen handelen in de keuken.

We gingen samen met de doelgroep aan de slag en creĆ«erden een ‘Cookkit’. Dit is toolkit met producten die hen stimuleert duurzamer te gaan handelen in de keuken. De producten van deze toolkit zijn ontworpen in co-design met de 5 chefs. Doordat we samen met de doelgroep een gezamenlijk doel opstelden en de producten in co-design zijn ontworpen is er draagvlak en eigenaarschap ontwikkeld en zullen de producten eerder bijdragen aan het behalen van het gezamenlijke doel. Tevens is er kennis overgedragen, dit is bereikt door de doelgroep al vroegtijdig te betrekken in het proces.

De 5 chefs maken deel uit van De Wilde Chefs, dit is een initiatief van The Beach te Amsterdam.

error: Inhoud is beschermd.